Over ons

Over ons Driestroomhuis Nistelrode

Wie wij zijn

Wij zijn Pieter en Caroline van den Akker en samen hebben wij twee kinderen. Onze zoon en dochter wonen allebei niet meer thuis, maar zoeken nog regelmatig de warmte van ons gezin op.

Aan dieren geen gebrek, honden Amy en Suus zijn voor vele kinderen al fijne vriendinnen gebleken. De kat Ollie is een echt baasje, maar vind het fijn om te knuffelen. Ook hebben wij in de tuin een mooi hok voor de cavia’s en scharrelen er wat kippetjes rond de omheinde vijver.

In november 2000 kwam het eerste pleegkind tijdelijk in ons gezin wonen. Inmiddels hebben we ruime ervaring met de opvang en verzorging van pleegkinderen. In al deze jaren hebben we vele kinderen, hetzij voor korte tijd hetzij voor langere tijd, een veilig en warm thuis mogen geven. Op dit moment wonen er 7 kinderen bij ons die de warmte van een gewoon gezin kunnen ervaren.

Waar wij voor staan

Wij zijn van mening dat kinderen het beste af zijn in een gezinssituatie. In ons gezinshuis krijgen kinderen de ruimte om op te groeien binnen de warmte, veiligheid en geborgenheid van een gezin. Door met elkaar te spelen, eten, lachen, huilen, knuffelen en te kijken naar de andere kinderen binnen ons gezin, leren kinderen voortdurend van elkaar en ervaren zij de ‘nestwarmte’ van een gezinsleven.

DriestroomhuisNistelrode
Over ons Driestroomhuis Nistelrode

Aandacht, zorg en opvoeding

Wij vinden het belangrijk dat kinderen ervaren hoe wij kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd, aandacht geven, verzorgen en koesteren. Ook vinden we het belangrijk dat kinderen zichzelf en hun omgeving respecteren.

Kinderen worden aangesproken op hun kwaliteiten en we geven graag een schouderklopje en een knuffel als kinderen daar behoefte aan hebben. Daarmee proberen we te werken aan een positief zelfbeeld. Ook worden kinderen aangesproken op ongewenst gedrag. Wij proberen hen te leren dat niet het kind maar zijn/haar gedrag ongewenst is en helpen het kind het ongewenste gedrag om te zetten in positief gedrag.

Wij bieden kinderen regelmaat. Wij doen dat door kinderen een vaste dagstructuur te bieden maar vooral omdat wij zelf vrijwel altijd aanwezig zijn. Als vaste verzorgers weten we wat er speelt en hoe we moeten reageren op bepaalde situaties. Daarnaast hebben we duidelijke regels, zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen. We hebben ervaren dat door deze regelmaat, structuur en een evenwichtige benadering, kinderen rust krijgen.